Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Na doliečenie pacientov s COVID-19 poslúžia 2 stredoškolské internáty

Jaroslav Baška, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Školské internáty Strednej športovej školy v Trenčíne a Strednej odbornej školy v Prievidzi sú bunkového typu a kapacitne sú vhodné na doliečenie ľahších stavov ochorenia.

Trenčín 9. apríla (TASR) - Odľahčenie lôžok v nemocniciach pre ťažké stavy počas vrcholu pandémie prostredníctvom funkčných stredoškolských internátov bolo hlavnou témou zasadnutia Štábu pre krízové situácie Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Na doliečenie pacientov s COVID-19 poslúžia dva stredoškolské internáty.

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, školské internáty Strednej športovej školy v Trenčíne a Strednej odbornej školy v Prievidzi sú bunkového typu a kapacitne sú vhodné na doliečenie ľahších stavov ochorenia.

Chod a fungovanie živých internátov plánujeme personálne zabezpečiť prostredníctvom študentov Fakulty zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, pedagógov našich stredných zdravotníckych škôl, prípadne súčasnými maturantmi či opatrovateľkami, vychovávateľkami, prípadne ďalšími dobrovoľníkmi,“ povedal Baška.