Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Na FM vlnách začína vysielať študentské Rádio Aetter

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Ide o prvé študentské rádio, ktoré dostalo pridelené frekvencie a stáva sa súčasťou slovenského rozhlasového prostredia.

Trnava 16. novembra (TASR) – Symbolicky na Medzinárodný deň študentstva (17. 11.) začne svoje vysielanie na FM vlnách rádio Aetter. Ide o prvé študentské rádio, ktoré dostalo pridelené frekvencie a stáva sa súčasťou slovenského rozhlasového prostredia. Informoval o tom Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave.

Rádio Aetter získalo frekvenciu od Rady pre vysielanie a retransmisiu v minuloročnom jesennom výberovom konaní, na prípravu malo jeden rok. Vysiela zo štúdia na FMK, kde vzniklo v roku 2011. Profilovať sa bude ako hudobné rádio pre mladú mestskú populáciu. Programová štruktúra bude pozostávať zo živého vysielania, spravodajských blokov a viacerých relácií, vysielať budú aj naďalej študenti, ktorí tak dostanú príležitosť a motiváciu pôsobiť v reálnom vysielaní. Rádio prinesie aktuálne hity, brit pop, tanečnú a slovenskú hudbu. "Chceme osloviť najmä mladšiu generáciu poslucháčov a ponúknuť im okrem kvalitnej hudby aj aktuálne témy, rozhovory a podporiť najmä začínajúcu slovenskú hudobnú produkciu," uviedol programový manažér Miroslav Kapec.

Rádio Aetter bude vysielať na frekvencii 107,2 FM. Naladiť si ho budú môcť poslucháči v Trnave a okolí.