Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Na primátorku Trnavy kandiduje Zuzana Bošnáková

Na snímke kandidátka na primátorku Trnavy v nadchádzajúcich komunálnych voľbách Zuzana Bošnáková po skončení tlačovej konferencie pri príležitosti oznámenia kandidatúry a predstavenia priorít volebného programu v Trnave vo štvrtok 10. marca 2022 Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Bošnáková je podpredsedníčkou okresného centra KDH, pracovne pôsobí ako riaditeľka vysokoškolského študentského domova a angažuje sa ako dobrovoľníčka, najmä v sociálnej oblasti.

Trnava 10. marca (TASR) – Svoju kandidatúru na post primátorky Trnavy v nadchádzajúcich komunálnych voľbách za Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) oznámila vo štvrtok Zuzana Bošnáková. Je dcérou Štefana Bošnáka, ktorý bol primátorom Trnavy štyri volebné obdobia, v rokoch 1994 až 2010.

"Vyrastala som v atmosfére služby tomuto mestu, to sa v človeku zakorení. Samozrejme, že táto skúsenosť ovplyvnila moje rozhodovanie, či prijmem ponuku kandidovať. Budem, samozrejme, čerpať z dobrých praktík, ale aj z vlastných skúseností. Nechcem sa obzerať do minulosti, ale chcem to, čo môžem spraviť ja tu a teraz pre Trnavu," uviedla 35-ročná právnička. Mottom volebnej kampane je Trnava je najvác.

Predstavila tri oblasti, ktoré majú v jej volebnom programe prioritu - komunikácia, sociálna oblasť a doprava. "Oblasť, ktorá potrebuje v Trnave pozdvihnúť úroveň, je slušnosť a komunikácia mesta s občanmi. Často počúvam, ako sa mnohí cítia nevypočutí. Pri prezentovaní názoru odstrčení, ponižovaní a urážaní. Takáto komunikácia nie je vhodná a hodná slušných ľudí dnešnej doby," povedala Bošnáková.

Venovať sa chce aj službe slabším. "Sociálne služby v Trnave chátrajú," konštatovala primátorská kandidátka. Chce, aby mesto zvýšilo svoju pozornosť na starších, zdravotne znevýhodnených či rodičov samoživiteľov. Poukázala, že mesto by malo byť ako prvé pri tých, ktorí potrebujú v tejto sfére pomocnú ruku. "Tejto oblasti je potrebné venovať oveľa viac financií," uviedla. "To, čo Trnava potrebuje ´najvác´ v oblasti dopravy, je vybudovanie južného obchvatu a vyriešenie západného prepojenia. Ako primátorka budem intenzívne komunikovať s príslušnými úradmi tak, aby sme zaznamenali úspech," povedala. Spomenula zanietenosť svojho otca, ktorý ako primátor vybojoval pre mesto severný obchvat, ktorý výrazne dopravu v meste odľahčil. Neobišla ani aktuálnu tému rezidenčné parkovanie. "Domnievam sa, že neobíde žiadne z miest na Slovensku. V Trnave však vnímam obrovský komunikačný dlh, ktorý by som chcela dobehnúť. Aj rezidenčné parkovanie je v prvom rade službou pre občanov," dodala Bošnáková. Je podpredsedníčkou okresného centra KDH, pracovne pôsobí ako riaditeľka vysokoškolského študentského domova a angažuje sa ako dobrovoľníčka, najmä v sociálnej oblasti.

V Trnave sa o primátorský post uchádzajú ako nezávislí kandidáti súčasný primátor Peter Bročka, Branislav Baroš a Marián Galbavý.