Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Na Trenčianskom hrade odhojdali začiatok letnej turistickej sezóny

Na snímke deti sa hojdajú na hojdačke v areáli Trenčianskeho hradu v Trenčíne 27. júna 2022. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa hovorkyne Trenčianskeho múzea v Trenčíne Kataríny Špačkovej na Trenčianskom hrade čaká počas letnej sezóny na návštevníkov množstvo podujatí.

Trenčín 27. júna (TASR) – Symbolickým "odhojdaním" na novej hojdačke pri Kasárni Trenčianskeho hradu odštartovala v pondelok letná turistická sezóna v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). Informovala o tom výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská.

"Tohtoročným hitom turistickej sezóny v TSK budú hojdačky. Vytipovali sme desať najkrajších v celom kraji. Pre deti a rodičov sme pripravili súťaž. Jej podstatou je nájsť všetkých desať hojdačiek, vyznačiť indície do mapky, tú poslať na KOCR a vyhrať môžu krásne ceny," priblížila Frývaldská.

Ako dodala, tlačenú ilustrovanú mapku hojdačiek s príbehom a zaujímavými aktivitami súťažiaci nájdu vo vybraných kultúrno-informačných centrách, na úrade TSK alebo si ju môžu v elektronickej forme stiahnuť na web stránke www.trencinregion.sk a vytlačiť. Hojdačky sú podľa nej umiestnené na atraktívnych miestach, sú medzi nimi aj unikátne – vo vode či na vrchole lyžiarskeho strediska.

Podľa hovorkyne Trenčianskeho múzea v Trenčíne Kataríny Špačkovej na Trenčianskom hrade čaká počas letnej sezóny na návštevníkov množstvo podujatí. Výnimočnou udalosťou bude v strede júla privítanie repliky svätoštefanskej koruny na hrade, ale i Matúšove hradné slávnosti, muzikál Studňa lásky, podujatie Morava krásna zem a víkendové podujatia pre celé rodiny.