Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Na Záhorí spadlo trakčné vedenie, premávku obnovili po jednej koľaji

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko uviazol pre spadnuté trakčné vedenie na trati osobný vlak s približne 30 cestujúcimi, ktorým sa neodporúčalo vystúpiť do príchodu odborníkov.

Bratislava 6. júla (TASR) – Na trase Sekule – Veľké Leváre spadlo v pondelok popoludní trakčné vedenie pod prúdom, udalosť si vyžiadala obojsmerné uzavretie trate a meškanie či odklon vlakov. V súčasnosti je premávka obnovená po jednej z koľají obmedzenou rýchlosťou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

"Vlaky už môžu jazdiť po jednej koľaji, ale obmedzenou rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu," doplnila Feik Achbergerová s tým, že na odstránení poruchy železnice naďalej pracujú.

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáša Kováča uviazol pre spadnuté trakčné vedenie na trati osobný vlak s približne 30 cestujúcimi, ktorým sa neodporúčalo vystúpiť do príchodu odborníkov. "Za pomoci hasičského zboru sa cestujúcich podarilo evakuovať, dostali aj vodu," povedal Kováč. Spoločnosť zároveň musela odkloniť jeden EuroCity vlak, okolo deväť ďalších vlakov čakalo na sprejazdnenie trate, keďže tie nebolo možné odkloniť.