Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Česká banícka spoločnosť má stovku pozitívne testovaných zamestnancov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nákaza sa v českej Bani Darkov začala šíriť minulý týždeň. Mnohí z pozitívne testovaných baníkov nevykazovali žiadne príznaky ochorenia.

Praha 23. mája (TASR) - Celkom u 167 osôb už potvrdili ochorenie COVID-19 v spojitosti s ohniskom nákazy v Bani Darkov v Karvinej, informoval v sobotu spravodajský server Novinky.cz. Testovanie zamestnancov pokračuje.

Hovorkyňa ťažobnej spoločnosti OKD Naďa Chattová povedala, že testovanie zamestnancov zatiaľ prebieha podľa plánu a počas soboty má byť otestovaných ďalších 700 osôb. Testovanie bude pokračovať v nedeľu.

"Krajská hygienická stanica testy priebežne vyhodnocuje, aby sa ľudia výsledky dozvedeli ešte pred ďalším možným nástupom do práce," povedala.

K dispozícii je päť odberových miest v areáli bane a pri testovaní pomáhajú pracovníci OKD, hygienici, zdravotníci i vojaci.

Riaditeľka hygienickej stanice v Ostrave Pavla Svrčinová podľa Noviniek.cz v sobotu oznámila, že nakazených je 147 zamestnancov Bane Darkov a ďalší traja pracovníci z firiem vykonávajúcich údržbové práce. "Evidujeme aj 15 až 17 nakazených rodinných príslušníkov," spresnila.

Nákaza sa v Bani Darkov začala šíriť minulý týždeň, uvádza webový portál českého rozhlasu iROZHLAS.cz. Mnohí z pozitívne testovaných baníkov nevykazovali žiadne príznaky ochorenia.

Ťažobná spoločnosť OKD prijala opatrenia s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy.