Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

NBA: LeBron James na covidovej listine, vynechá niekoľko zápasov

Na snímke hráč LA Lakers LeBron James počas zápasu basketbalovej NBA tímu proti Clevelandu Cavaliers v piatok 29. októbra 2021 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

James vynechal v poradí 12. zápas v sezóne. Desať duelov pauzoval pre zranenia a v ďalšom si odpykal trest, svoj prvý v 19-ročnej profiligovej kariére.

Los Angeles 1. decembra (TASR) - Vedenie klubu NBA Los Angeles Lakers zapísalo svoju oporu LeBrona Jamesa na covidovú listinu. Tridsaťšesťročný americký basketbalista chýbal tímu už v noci na stredu v zápase na palubovke Sacramenta Kings, kde Lakers zvíťazili 117:92.

James už v septembri vyhlásil, že je zaočkovaný proti Covid-19. Teraz sa riadi ochranným a bezpečnostným protokolom, čo znamená, že mal pozitívny test na koronavírus, respektíve test s nejednoznačným výsledkom. Podľa agentúry AP sa Lakers pripravujú, že im hviezdny basketbalista nebude k dispozícii niekoľko stretnutí. Ak mal pozitívny test, bude chýbať minimálne desať dní, pokiaľ nebude mať dva negatívne testy v priebehu 24 hodín.

James vynechal v poradí 12. zápas v sezóne. Desať duelov pauzoval pre zranenia a v ďalšom si odpykal trest, svoj prvý v 19-ročnej profiligovej kariére. V tomto ročníku má priemer 25,8 bodu, 5,2 doskoku a 6,8 asistencie na zápas.