Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Neistota okolo pandémie ohrozuje miesta v britskom výstavnom priemysle

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pandémia nového koronavírusu a následné karanténne opatrenia zrušili veľké podujatia, prípadne ich organizátori odložili na koniec tohto roka alebo až na budúci rok.

Londýn 13. júla (TASR) - V britskom výstavnom a veľtržnom priemysle je ohrozených približne 30.000 pracovných miest. Dôvodom je zvyšujúca sa neistota, čo sa týka opätovného otvorenia veľtrhov a výstav.

Zástupcovia britského združenia pre tento sektor Event Industry Alliance uviedli, že firmy potrebujú minimálne osem až 12 týždňov na opätovné otvorenie výstav. V tejto súvislosti vyzvali vládu, aby pre spoločnosti pôsobiace v tejto oblasti stanovila konkrétny dátum na opätovné otvorenie výstav či veľtrhov.

Pandémia nového koronavírusu a následné karanténne opatrenia zrušili veľké podujatia, prípadne ich organizátori odložili na koniec tohto roka alebo až na budúci rok. Hrozba nástupu druhej vlny pandémie však vedie k zvyšovaniu neistoty. Ako uviedli zástupcovia výstavného a veľtržného priemyslu, ak nebude zverejnený konkrétny dátum pre opätovné otvorenie, bude to mať nepriaznivé dôsledky pre obrovský počet firiem. Výstavný priemysel podporuje v Británii približne 114.000 pracovných miest.