Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Nemecká cestovná kancelária dostala miliardovú vládnu pomoc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemecká vláda tak druhýkrát v krátkom čase TUI podporila. Prvýkrát sa tak stalo v apríli, keď štátna banka KfW poskytla cestovnej kancelárii prvý balík úverov.

Berlín 12. augusta (TASR) - Cestovná kancelária TUI uviedla, že nemecká vláda jej schválila stabilizačný balík v hodnote 1,2 miliardy eur. Ďalšia pomoc tak posilní financie spoločnosti a udrží ju nad vodou počas zimy aj v nasledujúcom období, keďže pandémia nového koronavírusu naďalej otriasa turistickým priemyslom.

Nemecká vláda tak druhýkrát v krátkom čase TUI podporila. Prvýkrát sa tak stalo v apríli, keď štátna banka KfW poskytla cestovnej kancelárii prvý balík úverov. "Stabilizačný balík v objeme 1,2 miliardy eur posilní pozíciu TUI a poskytne jej dostatočnú likviditu v tomto nestabilnom trhovom prostredí," uviedla spoločnosť, ktorú citovala agentúra DPA.

Pandémia nového koronavírusu zastavila aktivity najväčšej cestovnej kancelárie na svete na približne tri mesiace. Ako informovala agentúra Reuters, spoločnosť dúfala, že situácia v cestovnom ruchu sa po uvoľnení karanténnych opatrení od júla zlepší, nové obmedzenia zavedené v Británii voči Španielsku však viedli k ďalšiemu rušeniu dovoleniek a opätovnému skomplikovaniu finančnej situácie firmy. TUI pritom už v máji informovala, že bude musieť zrušiť približne 8000 pracovných miest a výrazne zredukovať náklady.