Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia

Témou tohtoročného veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre bude rozmanitosť

Nové trendy v nábytkárskom odvetví a súčasný dizajn predstavujú vystavovatelia na veľtrhu Nábytok a bývanie na výstavisku Agrokomplexu v Nitre. Foto: TASR

Premeny životného štýlu a životných priorít sa odzrkadľujú nielen v premenách nábytku, ale aj vo vybavení domácností.

Nitra 27. februára (TASR) – Novinky z oblasti nábytkového dizajnu, bytových doplnkov a zariadení pre dom i záhradu predstaví veľtrh Nábytok a bývanie 2020. Na výstavisku Agrokomplexu v Nitre sa od 10. do 15. marca predstaví viac ako 400 vystavovateľov z domova aj zo zahraničia, množstvo odborníkov a bytových poradcov.

Témou tohtoročného veľtrhu je rozmanitosť, alebo ako sme prešli od univerzálneho k individuálnemu, informoval Martin Lužbeťák z nitrianskeho výstaviska. „Prostredníctvom nábytku a bytových doplnkov si ľudia môžu pretvoriť svoj dom či byt podľa individuálnych predstáv. Univerzálne zostavy, bohato vybavené nábytkové celky a bytové steny sú nenávratne preč. A nové výrobné technológie tento proces individualizácie umožňujú,“ skonštatoval Lužbeťák. Narástol tiež dopyt po nábytku prírodného pôvodu, z ekologických či plne recyklovateľných materiálov. Premeny životného štýlu a životných priorít sa odzrkadľujú nielen v premenách nábytku, ale aj vo vybavení domácností, využití výpočtovej techniky k riadeniu chodu domácností a stráženiu obydlí, v novej audiovizuálnej technike a v prepojení interiéru s exteriérom.

Súčasťou 30. ročníka medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie bude i 23. ročník výstavy Fórum dizajnu, ktorá ponúka prehliadku aktuálneho dizajnu z dielní slovenských profesionálnych dizajnérov, doplnenú ateliérovou tvorbou študentov dizajnu. Filozofia Fóra dizajnu sa nemení, zámerom je podnecovať dizajnérov k tvorbe, vytvárať možnosti spolupráce dizajnérov a výrobcov, umožniť kontakt študentov a nádejných profesionálov s výrobnou sférou. Veľtrh doplní 5. ročník výstavy Moderné drevodomy. Samostatný pavilón vytvorí Zväz spracovateľov dreva SR pre prezentáciu svojich členských spoločností.