Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Organizácia DUH žaluje spoločnosť Meta za vyhrážky smrťou na Facebooku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Meta vo vyhlásení uviedla, že aktívne pracuje na eliminácii nenávistných prejavov na svojich platformách.

Berlín 22. marca (TASR) — Nemecká organizácia Deutsche Umwelthilfe (DUH) v stredu oznámila, že žaluje spoločnosť Meta za neustále vyhrážky smrťou voči svojim členom zverejnené na sociálnej sieti Facebook. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Nezisková organizácia známa aj pod anglickým názvom Environmental Action Germany tvrdí, že Meta nie je ochotná zastaviť zverejňovanie týchto hrozieb, ktorým pravidelne vo facebookovej skupine s viac než 50.000 členmi čelia riaditeľ DUH Jürgen Resch i ďalší aktivisti.

DUH organizovala niekoľko kampaní požadujúcich, aby nemecké mestá presadzovali opatrenia na zlepšenie kvality ovzdušia zákazom vjazdu vozidiel s dieselovými motormi do určitých zón.

Meta vo vyhlásení uviedla, že aktívne pracuje na eliminácii nenávistných prejavov na svojich platformách.

"Neustále investujeme do technológií a nástrojov na nahlasovanie, aby bolo možné nenávistné prejavy identifikovať a odstrániť ešte rýchlejšie," uviedla spoločnosť. "V tomto prípade sme odstránili obsah, ktorý nám bol nahlásený," dodala.

Nemecká poslankyňa Renate Künastová vlani vyhrala spor s Facebookom, ktorý bol nútený odstrániť jej pripisované falošné citáty. Súd nariadil aj zaplatenie odškodného, Facebook sa však voči verdiktu odvolal.