Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Ostaňte doma, vyzvali v mene policajtov a zdravotníkov ministri

Na snímke vľavo v popredí predseda vlády SR Igor Matovič, v pozadí zľava podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý, minister vnútra SR Roman Mikulec, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak, minister zdravotníctva Marek Krajčí, ministerka pre investície, informatizáciu a regionálny rozvoj SR Veronika Remišová, minister obrany SR Jaroslav Naď, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský, ministerka kultúry SR Natália Milanová, minister hospodárstva SR a podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík počas tlačovej konferencie po skončení Ústredného krízového štábu 22. októbra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) poukázal na to, aký to má význam pre systém zdravotníctva a jeho kapacity.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Nikto nechce vzbudzovať dojem strachu razantných zákrokov polície v prípade monitoringu dodržiavania obmedzenia vychádzania. Na tlačovej konferencii po rokovaní ústredného krízového štábu (ÚKŠ) to povedal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO), ktorý zároveň požiadal, aby sa ľudia nesnažili obchádzať nariadenia a vymýšľať spôsoby, ako sa reštrikciám vyhnúť.

"Myslite prosím i na to, že aj policajti a vojaci majú rodiny, že sú nasadzovaní v prvej línii v boji, ktorý chceme zvládnuť," uviedol.

V rovnakom duchu požiadal verejnosť o súčinnosť s opatreniami štátu aj minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Poukázal na to, aký to má význam pre systém zdravotníctva a jeho kapacity. "Tým, že ostaneme doma, že minimalizujeme kontakty, znížime možnosť nákazy. Aj ten, čo je nakazený, takto nenakazí druhých, po odhalení infekcie testovaním bude izolovaný," upozornil.

Uviedol tiež, že sa chystá aktívne pomôcť pri pilotnom testovaní. "V piatok (23. 10.) sa budem informovať, či niekde nechýbajú zdravotníci, a kde bude potrebné pomôcť, tam pôjdem," povedal.