Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Peskov: Rusko nepredstavuje pre európske krajiny nijakú hrozbu

Hovorca ruského prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Peskov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nikdy sme sa netajili tým, že čím menej amerických vojakov sa na európskom kontinente nachádza, tým väčší pokoj v Európe vládne, povedal Peskov.

Moskva 30. júla (TASR) - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že je presvedčený, že Rusko nepredstavuje pre európske krajiny nijakú hrozbu, pričom dodal, že čím menej amerických vojakov je na európskom kontinente, tým je to pre Európu lepšie.

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina tak podľa agentúry TASS reagoval na plány administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa stiahnuť z Nemecka takmer 12.000 amerických vojakov.

"Nikdy sme sa netajili tým, že čím menej amerických vojakov sa na európskom kontinente nachádza, tým väčší pokoj v Európe vládne. Toto naše stanovisko je dobre známe. Najmä po skončení patovej situácie studenovojnových blokov tu (v Európe) niet nijakých zjavných nebezpečenstiev a hrozieb," povedal Peskov.

Dodal tiež, že plánované stiahnutie amerických vojakov z Nemecka je vnútornou záležitosťou Spojených štátov a otázkou dvojstranných vzťahov medzi Berlínom a Washingtonom a Rusko doň nebude zasahovať ani ho nijako komentovať.