Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Počet prípadov infekcie koronavírusom v Južnej Kórei stúpol na 433

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet infikovaných osôb v Južnej Kórei v uplynulých dňoch prudko stúpol. Najviac nakazených hlásili z nemocnice v meste Čchongdo a z prostredia menšej kresťanskej cirkvi v meste Tegu.

Soul 22. februára (TASR) - Južná Kórea potvrdila v sobotu ďalších 87 nových prípadov nákazy koronavírusom, ktorý sa šíri z Číny. Celkovo už v Južnej Kórei evidujú 433 nakazených, dvaja ľudia zomreli, informovala agentúra Jonhap s odvolaním sa na miestne úrady.

Počet infikovaných osôb v Južnej Kórei v uplynulých dňoch prudko stúpol. Najviac nakazených hlásili z nemocnice v meste Čchongdo a z prostredia menšej kresťanskej cirkvi v meste Tegu, ako aj na juhovýchode krajiny.

V stredu zomrel v spomínanej nemocnici 63-ročný muž na zápal pľúc a posmrtne ho pozitívne testovali na koronavírus. V piatok zomrel v tej istej nemocnici v meste Čchongdo ďalší pacient na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom.

Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali vo viac ako 25 krajinách.