Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Počet prípadov nákazy koronavírusom v Bielorusku presiahol 63.000

Pár s ochrannými rúškami a rukavicami kŕmi holubov počas koronavírusovej pandémie v Minsku 17. apríla 2020. K najrizikovejšej skupine na ochorenie COVID-19 patria starší ľudia. Foto: TASR/AP

Bielorusko od vypuknutia pandémie nezaviedlo žiadne preventívne opatrenia v boji proti šíreniu koronavírusu.

Minsk 4. júla (TASR) - Počet infikovaných ochorením COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, sa v Bielorusku za posledných 24 hodín zvýšil o 273. Šesť ľudí v dôsledku tejto nákazy zomrelo. V sobotu o tom informovala agentúra TASS.

Od vypuknutia koronavírusovej pandémie sa tak v Bielorusku doposiaľ nakazilo 63.270 ľudí a 418 tomuto ochoreniu podľahlo. Podľa bieloruského ministerstva zdravotníctva sa doteraz vyliečilo 50.699 ľudí. V krajine vykonali 1.059.299 testov na prítomnosť tohto ochorenia.

Bielorusko od vypuknutia pandémie nezaviedlo žiadne preventívne opatrenia v boji proti šíreniu koronavírusu. V krajine sa naďalej konajú verejné zhromaždenia a pokračuje aj volebná kampaň pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia 9. augusta.

Ministerstvo zdravotníctva tento týždeň nariadilo nemocniciam určeným na liečbu pacientov s novým koronavírusom, aby obnovili režim spred pandémie. Prezident Alexander Lukašenko 4. júla vyhlásil, že bieloruské zdravotníctvo pandémiu prečkalo a podarilo sa mu ju poraziť.