Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia

Podoľak: Mierové rozhovory sa začnú o 15.00 h

Na archívnej snímke ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov (vľavo), šéf ukrajinského parlamentného klubu vládnucej strany Sluha ľudu Davyd Arachamija (druhý zľava), poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak (tretí zľava), poslanec ruskej štátnej Dumy Leonid Sluckij (štvrtý sprava), hlavný ruský vyjednávač Vladimir Medinskij (tretí sprava), námestník ruského ministra obrany Alexander Fomin (druhý sprava) a námestník ruského ministra zahraničných vecí Andrej Rudenko sa vítajú pred začiatkom rusko-ukrajinských mierových rozhovorov v Národnom parku Belavežskaja Pušcha neďaleko poľsko-bieloruskej hranice, severne od bieloruského mesta Brest 3. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ruskí vyjednávači prileteli vládnym špeciálom z Moskvy do bieloruského mesta Brest krátko pred 11.00 SEČ, ukázali údaje z leteckého portálu Flightradar24.

Kyjev 7. marca (TASR) - Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak oznámil, že tretie kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom sa začne v pondelok o 15.00 h SEČ. TASR o tom informuje na základe informácií od agentúr AP a Reuters.

"Rokovania s Ruskou federáciou. Tretie kolo. Začiatok o 16.00 h kyjevského času (15.00 h SEČ). Delegácia nezmenená," napísal Podoľak na sociálnej sieti Twitter. K správe pripojil fotografiu pred vojenskou helikoptérou, ktorá stála na poli na bližšie nešpecifikovanom mieste.

Ruskí vyjednávači prileteli vládnym špeciálom z Moskvy do bieloruského mesta Brest krátko pred 11.00 SEČ, ukázali údaje z leteckého portálu Flightradar24. Presné miesto stretnutia naďalej nie je známe.

Na druhom kole rokovaní sa obe strany minulý štvrtok dohodli na otvorení humanitárnych koridorov. Rusko v pondelok ráno uviedlo, že otvára koridory vo viacerých ukrajinských mestách a pozastavuje paľbu. Niektoré koridory však vedú do Bieloruska alebo Ruska, čo Ukrajina označila za "nemorálne". Kyjev zároveň obvinil ruskú armádu z toho, že pokračuje v ostreľovaní ukrajinských miest.