Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Polícia upozorňuje na podvodníkov pri obchodovaní s kryptomenami

Ilustračné foto. Foto: Fumbi

V tejto súvislosti objasňuje prípad, keď mala 64-ročná žena prísť o svoje celoživotné úspory.

Bratislava 14. januára (TASR) – Polícia upozorňuje na podvodníkov pri obchodovaní s kryptomenami. V tejto súvislosti objasňuje prípad, keď mala 64-ročná žena prísť o svoje celoživotné úspory. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Poškodená sa podľa polície rozhodla využiť e-mailovú ponuku na investovanie do kryptomeny od údajnej investičnej spoločnosti z Veľkej Británie. „V ďalšom kroku mala prebehnúť komunikácia s údajným vedúcim manažérom spoločnosti, ktorému poškodená poskytla jej prihlasovacie údaje do internetového bankovníctva,“ spresnila hovorkyňa. Z účtu sa aj so súhlasom poškodenej mali uskutočniť transakcie za vyše 35.000 eur.

Poškodená v nasledujúcich mesiacoch zistila, že na účte s kryptomenami, kde mala mať podľa pôvodnej ponuky spoločnosti 60.000 eur, má, naopak, mínusovú hodnotu, a to mínus 6000 eur,“ doplnila. Po tomto zistení poškodená kontaktovala políciu.

Takéto konanie je podľa hovorkyne klasifikované ako zločin podvodu a v prípade preukázania viny hrozí osobe, ktorá trestný čin spáchala, trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia opätovne vyzýva seniorov na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči osobám, ktoré nepoznajú, pretože môže ísť o podvodníkov,“ zdôraznila hovorkyňa s tým, že páchatelia si vyberajú fyzicky slabšie obete a využívajú ich dôverčivosť a bezbrannosť.