Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Polícia v oblasti Čierneho lesa stále pátra po ozbrojenom mužovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prokurátor Herwig Schäfer povedal, že 31-ročný Yves Etienne Rausch má veľkú náklonnosť k zbraniam, hoci nikdy nebol členom streleckého klubu.

Stuttgart 14. júla (TASR) - Približne 200 nemeckých policajtov pokračovalo v utorok v pohorí Čierny les (Schwarzwald) na juhozápade krajiny v pátraní po mužovi, ktorý je na úteku od nedele po tom, ako ohrozoval štyroch policajtov a odcudzil im služobné zbrane. Informovala o tom agentúra DPA.

Prokurátor Herwig Schäfer povedal, že 31-ročný Yves Etienne Rausch má "veľkú náklonnosť k zbraniam", hoci nikdy nebol členom streleckého klubu. Muž má od roku 2010 zakázané vlastniť zbrane, dodal Schäfer.

Rausch sa podľa polície dobre vyzná v lesoch v okolí mesta Oppenau v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, uvádza na svojej webovej stránke denník Südkurier.

Policajti Rauscha kontrolovali v nedeľu v Oppenau v chate na okraji lesa, keď znenazdajky vytiahol pištoľ a odzbrojil ich. Následne ušiel do lesa, pričom mal byť vyzbrojený lukom, šípom, nožom a pištoľou.

Rausch je údajne od minulého roka bez domova a trestných činov sa dopustil aj v minulosti.