Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia

Poslanci zvolili 3 nových členov Správnej rady Tlačovej agentúry SR

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Členom Správnej rady TASR sa stal Michal Pidanič ako odborník pre oblasť práva. Ďalšími členmi rady sú Alexander Riabov za oblasť ekonómie a Jozef Bednár za oblasť žurnalistiky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 22. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredajšom hlasovaní zvolili troch nových členov Správnej rady Tlačovej agentúry SR (TASR). Poslanci zvolili odborníka v oblasti práva, odborníka v oblasti ekonómie a odborníka v oblasti žurnalistiky. Odborníka v oblasti informačných technológií sa nepodarilo zvoliť. Jediný kandidát na tento post Dávid Diczházy nezískal dostatočný počet hlasov.

Členom Správnej rady TASR sa stal Michal Pidanič ako odborník pre oblasť práva. Ďalšími členmi rady sú Alexander Riabov za oblasť ekonómie a Jozef Bednár za oblasť žurnalistiky. Poslanci ich zvolili na funkčné obdobie päť rokov so začiatkom od 22. mája.

Správna rada TASR má päť členov, jedného z nich volia zamestnanci tlačovej agentúry zo svojich radov. Správna rada dohliada nad dodržiavaním zákona o TASR, volí a odvoláva generálneho riaditeľa, schvaľuje príslušné štatúty i dlhodobé plány a koncepcie rozvoja tlačovej agentúry.