Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Prezidentka sa stotožňuje s obsahom výzvy Dajme prednosť školám

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Martin Baumann

Viac ako 20 mimovládnych organizácii adresovalo prezidentke, premiérovi, predsedovi parlamentu či ministrovi školstva otvorenú výzvu.

Bratislava 1. februára (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa stotožňuje s obsahom výzvy Dajme prednosť školám, ktorá bola adresovaná aj predstaviteľom vlády SR. Pre TASR to uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec. Hlava štátu sa podľa jeho slov viackrát verejne vyjadrila, že v prípade uvoľňovania opatrení má byť návrat detí do škôl na prvom mieste.

Viac ako 20 mimovládnych organizácii adresovali prezidentke Čaputovej, premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO), predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) či ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi (SaS) otvorenú výzvu. Požiadali ich v nej, aby pri uvoľňovaní protipandemických opatrení mali školy jednoznačnú prednosť a prípadné ich ďalšie uzavretie bolo len ako posledná možnosť. Dosahy dlhotrvajúcich opatrení na deti a mladých ľudí vnímajú ako závažné. Školy sa podľa nich zatvorili ľahko a dodnes sa nevie, koľko žiakov a v akej kvalite má prístup k vzdelávaniu.