Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu Ľudovíta Ódora

Na snímke prezdientka SR Zuzana Čaputová (vpravo), ktorá vymenovala Ľudovíta Ódora (vľavo) za predsedu vlády odborníkov v Prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok vymenovala novú úradnícku vládu, ktorá nahradila dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal 7. mája hlavu štátu o zbavenie poverenia viesť vládu. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vláda odborníkov nahradí dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera, ktorý požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu.

Bratislava 15. mája (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok vymenovala vládu odborníkov na čele s Ľudovítom Ódorom.

Vicepremiérkou zodpovednou za plán obnovy a využívanie eurofondov sa stala Lívia Vašáková. Na post ministra financií nastúpil Michal Horváth.



Kreslo ministra obrany obsadil Martin Sklenár. Novým ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí je Miroslav Wlachovský. Ministrom vnútra je Ivan Šimko.

Za ministra hospodárstva prezidentka vymenovala Petra Dovhuna. Ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa stal Jozef Bíreš.

Novým ministrom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie je Peter Balík. Ministerstvo dopravy prevezme Pavol Lančarič.
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo), ktorá vymenovala Ľudovíta Ódora (vľavo) za predsedu vlády odborníkov v Prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok vymenovala novú úradnícku vládu, ktorá nahradila dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal 7. mája hlavu štátu o zbavenie poverenia viesť vládu.
Foto: TASR Jaroslav Novák

Za ministra zdravotníctva prezidentka vymenovala Michala Palkoviča. Ministrom školstva, vedy, výskumu a športu sa stal Daniel Bútora. Novou ministerkou kultúry je Silvia Hroncová.

Ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny sa stala Soňa Gaborčáková. Ministerstvo spravodlivosti povedie Jana Dubovcová. Miesto ministra životného prostredia obsadil Milan Chrenko.

Na snímke uprostred v popredí predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor stojí pred prezidentskou SR Zuzanou Čaputovou (nie je na snímke) počas vymenovania novej vlády odborníkov v Prezidentskom paláci v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok vymenovala novú úradnícku vládu, ktorá nahradila dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal 7. mája hlavu štátu o zbavenie poverenia viesť vládu.
Foto: TASR Jaroslav Novák


Vláda odborníkov vystriedala dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu po tom, ako ohlásili odchod ministri Samuel Vlčan i Rastislav Káčer a prezidentka neprijala ani jeden z jeho návrhov, ktoré považoval za stabilnejšie než vymenovanie úradníckej vlády.