Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Prezidentka vymenuje Krajniaka za ministra práce v piatok predpoludním

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala demisiu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) v Prezidentskom paláci 17. marca 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Krajniak pôsobil ako minister práce aj vo vláde Igora Matoviča (OĽANO). Počas vládnej krízy však podal demisiu.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje Milana Krajniaka (Sme rodina) za ministra práce, sociálnych vecí a rodiny v piatok 9. apríla o 9.30 h. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Krajniak pôsobil ako minister práce aj vo vláde Igora Matoviča (OĽANO). Počas vládnej krízy však podal demisiu. Jeho post zostal v novom kabinete Eduarda Hegera (OĽANO) neobsadený. K vymenovaniu Jozefa Hlinku, o ktorom sa hovorilo ako potenciálnom nástupcovi, nedošlo.

O Krajniakovom návrate informoval v stredu (7. 4.) predseda hnutia Sme rodina a parlamentu Boris Kollár. Zohľadnili tak podľa jeho slov aj požiadavku prezidentky, aby rezort viedol v čase pandémie niekto, kto ho pozná. Zároveň Kollár považuje za potrebné kontinuálne pokračovať vo vyplácaní schém pomoci.