Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Princ Charles s Camillou si pripomenuli 15. výročie svadby

Britský princ Charles a Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu, prichádzajú na koči v prvý deň kráľovských konských dostihov 19. júna 2012 v Ascote. Foto: TASR/AP

Na koronavírus SARS-CoV-2 bol pozitívne testovaný aj samotný princ, ktorý však mal len mierne príznaky choroby COVID-19 a medzičasom sa z nej vyliečil.

Londýn 8. apríla (TASR) - Následník britského trónu princ Charles oslávil vo štvrtok so svojou manželkou Camillou, vojvodkyňou z Cornwallu, 15. výročie svadby.

Oslava sa konala v ich dome v Škótsku, informovala agentúra DPA s tým, že pri tejto príležitosti neboli naplánované žiadne podujatia pre verejnosť, a to aj pre epidémiu koronavírusu v Británii.

Na koronavírus SARS-CoV-2 bol pozitívne testovaný aj samotný princ, ktorý však mal len mierne príznaky choroby COVID-19 a medzičasom sa z nej vyliečil.

Jeho manželka Camilla v pondelok ukončila svoju izoláciu, do ktorej sa stiahla z preventívnych dôvodov po tom, ako bola infekcia potvrdená u jej manžela.

Deň pred 15. výročím ich svadby Clarence House zverejnil fotografiu, ako sedia na priedomí svojej rezidencie Birkhall v Škótsku a v náručí držia Camilliných psov - Bluebell a Beth.

Charles (71) a Camilla (72) sa zosobášili v roku 2005. Ich svadba nasledovala po rokoch dohadov a odhalení o ich pretrvávajúcom mileneckom vzťahu. Keďže obaja boli v roku 2005 už rozvedení, svadba bola občianska. Camilla sa následne stala členkou kráľovskej rodiny.

Charlesovou prvou manželkou bola Diana Spencerová, ktorú si zobral v roku 1981. Ich manželstvo však poznamenali dohady o Charlesovom vzťahu s Camillou, keď bola vydatá za Andrewa Parkera-Bowlesa.

V roku 1992 britská vláda oznámila, že Charles a Diana chcú žiť oddelene. Rozviedli sa v roku 1996. O rok neskôr v auguste Diana podľahla vážnym zraneniam, ktoré utrpela pri dopravnej nehode v jednom z cestných tunelov v Paríži.