Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia

Princa Charlesa pozitívne testovali na koronavírus

Princ Charles, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Princ Charles je v súčasnosti v samoizolácii na kráľovskom panstve v Škótsku. Jeho manželka Camilla mala negatívny test na koronavírus.

Londýn 25. marca (TASR) - Britského princa Charlesa testovali pozitívne na prítomnosť nového koronavírusu, informovala v stredu agentúra AP.

Sedemdesiatjedenročný najstarší syn a následník kráľovnej Alžbety II. má mierne príznaky ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom SARS-CoV-2. "Inak však zostáva v dobrom zdravotnom stave a pracuje v týchto dňoch z domu ako zvyčajne," informoval jeho úrad vo vyhlásení.

Princ Charles je v súčasnosti v samoizolácii na kráľovskom panstve Balmoral v Škótsku. Jeho o rok staršia manželka Camilla mala negatívny test na koronavírus. Testy vykonal Národný zdravotnícky systém v Škótsku.

Charlesov úrad dodal, že nie je možné zistiť, od koho sa vírusom nakazil vzhľadom na množstvo stretnutí, ktoré v minulých týždňoch absolvoval v rámci svojich povinností.

Buckinghamský palác informoval, že kráľovná Alžbeta II. je v dobrom zdravotnom stave a zdržuje sa vo svojom sídle vo Windsore. Podľa spravodajského servera BBC ju Charles videl naposledy 12. marca. Kráľovná dodržuje príslušné odporúčania s ohľadom na svoje zdravie, dodal Buckinghamský palác.

Práve 12. marca vystúpil princ Charles v Londýne zatiaľ poslednýkrát na verejnosti. Odvtedy absolvoval súkromné schôdzky, pričom všetky osoby, s ktorými prišiel do styku, testujú.

Počet obetí koronavírusu v Spojenom kráľovstve sa včera zvýšil o 87 na celkovo 422 - išlo o najväčší denný nárast od začiatku krízy. Nakazených bolo v krajine doposiaľ oficiálne viac ako 8000 ľudí.