Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Rada slovenských exportérov sa dohodla na spolupráci s Ukrajinou

Na archívnej snímke veľvyslanec Ukrajiny v Slovenskej republike Jurij Muška. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Muška zdôraznil, že obchodná a hospodárska spolupráca je jednou z priorít oboch krajín.

Bratislava 10. februára (TASR) – Rada slovenských exportérov v stredu podpísala memorandum o spolupráci s Radou exportérov a investorov Ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny. Obe organizácie sa zaviazali k strategickej spolupráci, výmene informácií a vzájomnej podpore pri organizácii biznis podujatí. Výsledkom by malo byť posilnenie vzájomných obchodných vzťahov, informoval predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

"Ukrajina je najväčší slovenský sused s obrovským ekonomickým potenciálom a napriek tomu máme najnižší vzájomný obchod, dokonca všetci partneri vo Vyšehradskej štvorke vykazujú vyšší obchod s Ukrajinou ako Slovensko," upozornil po podpise memoranda Parízek, podľa ktorého existuje veľký priestor na rozvoj našej obchodnej spolupráce.

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Muška zdôraznil, že obchodná a hospodárska spolupráca je jednou z priorít oboch krajín. "Podpis memoranda poskytne impulz k prehĺbeniu našej spolupráce v tejto oblasti," dodal Muška.