Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Rezort vnútra zaregistroval stranu, v ktorej figuruje M. Radačovský

Na archívnej snímke europoslanec Miroslav Radačovský. Foto: archív M.Radačovský

Na Slovensku momentálne funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho viac ako 90 je v likvidácii.

Bratislava 1. marca (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR zaregistrovalo politický subjekt Reálna národná strana (RNS) - Patriot, v ktorej figuruje europoslanec Miroslav Radačovský. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe MV. Radačovský do europarlamentu kandidoval na listine ĽSNS. Zo strany RNS - Patriot pre TASR uviedli, že neplánujú spolupracovať s inými mimoparlamentnými stranami ani s poslancami NR SR, ktorí odišli z ĽSNS.

Na Slovensku momentálne funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho viac ako 90 je v likvidácii. Oznámenie o zbieraní podpisov na vznik politickej strany zverejnili na webstránke rezortu vnútra aj subjekty Ľudia ulice, Slovenská pirátska strana, Pirátska strana, Právo Slovenskej republiky, Rómska strana, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Budúcnosť pre Slovensko, Alternatíva pre Slovensko, Domov - národná strana a subjekt s názvom Spoločnosť.

V oznámení o prípravnom výbore strany Právo Slovenskej republiky figuruje košická advokátka Adriana Krajníková. Stranu Domov - národná strana zakladá Pavol Slota, syn expredsedu SNS Jána Slotu.

Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.