Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

SAIA odporúča Slovákom v zahraničí, aby sa zaregistrovali na MZVEZ

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

SAIA je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 svojimi programami a službami pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku.

Bratislava 24. februára (TASR) - Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA) odporúča občanom Slovenskej republiky, ktorí sa momentálne nachádzajú na študijnom, výskumnom alebo prednáškovom pobyte v zahraničí, najmä na Ukrajine a v Ruskej federácii, aby sa vo vlastnom záujme čo najskôr zaregistrovali na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Uvádza to SAIA na sociálnej sieti.

"Aby mohli byť v prípade nevyhnutnosti kontaktovaní zodpovednými orgánmi a mohla im byť v prípade potreby poskytnutá pomoc zo strany zastupiteľských orgánov," uviedla SAIA.

SAIA je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 svojimi programami a službami pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku. Administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska i zo zahraničia. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska, ako aj pre tých zo zahraničia, ktorí sa zaujímajú o štúdium na Slovensku.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.