Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Bojkot pretekov vo Winterbergu, obavy sú z nebezpečnej trati

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nebezpečenstvo tkvie v tom, že v určitých krivkách dráhy je príliš veľa nahromadeného ľadu, čo výrazne zvyšuje riziko nárazov.

Winterberg 21. februára (TASR) – Na víkendových pretekoch Svetového pohára sánkarov v nemeckom Winterbergu sa odmietli zúčastniť viacerí špičkoví pretekári. Svoje rozhodnutie zdôvodnili tým, že stav ľadovej dráhy predstavuje veľké riziko kolízií.

Agentúra AP spresnila, že nebezpečenstvu tkvie v tom, že v určitých krivkách dráhy je príliš veľa nahromadeného ľadu, čo výrazne zvyšuje riziko nárazov. "Tréningové jazdy poznačili viaceré pády a zranenia, nevyhli sa im ani tí najlepší, napríklad nemecká dvojica Tobias Wendl a Tobias Arlt," dodala AP.

Preteky sa okrem niektorých nemeckých jazdcov rozhodol vynechať celý americký i rakúsky tím, vrátane olympijského víťaza Davida Gleirschera, rovnako tak by sa na pretekoch nemal zúčastniť ani líder súťaže mužov Rus Roman Repilov.

Medzinárodná sánkarská federácia reagovala v piatok na výhrady pretekárov návrhom skrátiť trať, športovci a tímy však názor nezmenili.

Bojkot viacerých pretekárov môže zamiešať konečným poradím Svetového pohára, Winterberg je predposledným podujatím v sezóne pred budúcotýždňovými poslednými pretekmi v nemeckom Königsee. Rus Repilov vedie pred Talianom Dominikom Fischnallerom o 61 bodov, za víťazstvo v pretekoch je zisk 100 bodov.