Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Singapur má už zaočkovaných takmer všetkých obyvateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Singapur podal posilňujúce dávky vakcín proti covidu 26 percentám obyvateľov.

Singapur 1. decembra (TASR) - Miera zaočkovania proti ochoreniu COVID-19 v Singapure stúpla na 96 percent zo všetkých obyvateľov spôsobilých na vakcináciu. Úrady sa teraz zároveň snažia čo najrýchlejšie podať posilňujúcu dávku, pretože sa obávajú nového variantu omikron. V stredu o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

Ministerstvo zdravotníctva tohto mestského štátu v juhovýchodnej Ázii, ktorého obyvateľstvo patrí k najviac zaočkovaným proti covidu na svete, v utorok neskoro večer oznámilo, že vzhľadom na zaznamenaný malý pokles v počte obyvateľov aktualizovalo oficiálny údaj o miere zaočkovanosti: k 29. novembru dokončilo úplné očkovanie 96 percent spôsobilých obyvateľov, čo je nárast oproti 94 percentám. To zodpovedá približne 86 percentám z celkového počtu 5,5 milióna obyvateľstva.

Pred asi dvoma mesiacmi bolo proti koronavírusu úplne zaočkovaných 82 percent z celkového počtu obyvateľov.

Ostrovný štát Singapur od polovice októbra zakázal nezaočkovaným ľuďom vstup do nákupných centier a úrady oznámili, že od 1. januára ešte sprísnia pravidlá, napríklad na pracoviská budú mať povolený vstup len zaočkovaní jednotlivci.

Singapur podal posilňujúce dávky vakcín proti covidu 26 percentám obyvateľov.

Mestský štát zatiaľ nezaznamenal žiadne prípady nákazy variantom omikron, píše Reuters.

V utorok Singapur len oznámil, že na letisku Changi mali medzipristátie dvaja cestujúci z juhoafrického mesta Johannesburg, ktorých v austrálskom Sydney pozitívne testovali na koronavírus.