Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Niektorí žiaci sa vrátia do letných lavíc, začínajú sa letné školy

Na snímke žiaci tretieho ročníka ZŠ Karpatská v Žiline počas prezerania vysvedčenia pred školou. V Žiline dňa 30. júna 2020. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Najviac letných škôl bude v Prešovskom kraji v počte 43.

Bratislava 10. augusta (TASR) – Niektorí žiaci sa počas nasledujúcich troch týždňov (10. až 28. augusta) vrátia opäť do škôl. Dôvodom sú letné školy. Tie im majú pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy.

Rezort školstva vyčlenil na projekt letných škôl 500.000 eur, pričom podporil 244 projektov. "Podporené školy budú realizovať 581 cyklov v celkovej dĺžke trvania 19.225 hodín pre 8553 detí," informuje rezort školstva na svojom webe. Pre tieto školy ministerstvo rozdelilo 375.800 eur. Nevyužité peniaze z tohto zámeru plánuje rezort nasmerovať do regionálneho školstva.

Najviac letných škôl bude v Prešovskom kraji v počte 43. Najmenší záujem o realizáciu letných škôl bol v Bratislavskom kraji, kde sa budú deti vzdelávať na 12 školách.

Letné školy môžu žiaci navštevovať vždy od pondelka do piatka. Sú dobrovoľné pre školy, žiakov aj učiteľov. Vzdelávanie podľa ministerstva bude mať zážitkový, hravý a tvorivý charakter. Letná škola nemá kopírovať klasickú výučbu, ale mala by prispieť k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu. Zúčastniť sa ich môžu žiaci nultého až deviateho ročníka základných škôl.