Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Slováci z KHL nebudú hrať do konca sezóny v národnom tíme

Snímka zo zápasu medzi Avangardom Omsk a Červenou hviezdou Kchun-Iun ruskej KHL, 30. decembra 2020. Foto: FB/KHL

K tomuto kroku pristúpilo vedenie tímu po pondelňajších rozhovoroch s hráčmi pôsobiacimi v nadnárodnej súťaži na začiatku neoficiálneho reprezentačného kempu.

Bratislava 27. marca (TASR) – Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie sa uznieslo, že hráči z KHL nebudú do konca sezóny súčasťou národného tímu. K tomuto kroku pristúpilo po dlhodobých rozhovoroch s hráčmi pôsobiacimi v nadnárodnej súťaži. Spoločný záver oznámilo na začiatku pondelňajšieho neoficiálneho reprezentačného kempu.

"Uplynulé týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii MS. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na turnaj bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z nominácie na šampionát vynecháme," citoval portál hockeyslovakia.sk zo spoločného stanoviska tímu a samotných hráčov.

V pondelok popoludní sa v Bratislave začal neoficiálny kemp so šiestimi hráčmi, ktorým sa skončila klubová sezóna. Šesticu tvoria brankári Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek a útočníci Viliam Čacho, Marek Hrivík a Šimon Petráš.

Tomek odchytal za národný tím doposiaľ osem zápasov, Rabčan debutoval vo februárovom vystúpení proti Nemcom v Košiciach a Latkóczy odchytal dva juniorské šampionáty, po ktorých môže byť premiérovo súčasťou kempu mužskej reprezentácie. "Zmyslom tohto kempu je udržať v tempe chlapcov, ktorým sa sezóna predčasne skončila. Po oddychu potrebujú nabrať späť fyzickú silu. V prvom týždni budeme mať troch brankárov a troch korčuliarov. Chlapci potrebujú cítiť ľad, dostať sa do záťaže aj v posilňovni. Budeme striedať jednoduchšie dni s náročnejšími zameraných na kondičnú prípravu. Cieľ je jasný – chceme byť čo najlepšie pripravení na majstrovstvá sveta," uviedol pre hockeyslovakia.sk reprezentačný asistent a skaut Peter Frühauf.

Počet hráčov v neoficiálnom kempe by sa mal postupom čase rozrastať. "Niektorí chalani nám prisľúbili účasť na neoficiálnom kempe aj počas budúceho týždňa. Budeme mať k dispozícii možno 14-15 hráčov. Oslovíme aj chlapcov, ktorí vypadli vo štvrťfinále play off. Dáme im čas, aby si oddýchli, doliečili si drobné šrámy. Mená nám budú pribúdať prakticky každý deň až smerom k prvej oficiálnej nominácii, respektíve finálnej na majstrovstvá sveta," dodal Frühauf. Plný káder bude mať trénerský štáb prvýkrát k dispozícii až na prvom oficiálnom zraze v rámci prípravy na MS, ktorý je na programe na Veľkonočný pondelok 10. apríla.


Hráči na neoficiálnom kempe v Bratislave:


Brankári: Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek

Útočníci: Viliam Čacho, Marek Hrivík, Šimon Petráš

Tréneri: Peter Frühauf, Peter Kosa.