Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia

Slovenská zbrojovka GRAND POWER s.r.o. oslavuje dvadsiate narodeniny

Foto: GRAND POWER s.r.o.

Už dve desaťročia zdobí logo GRAND POWER zbrane slovenskej produkcie.

Banská Bystrica 10. marca (OTS) - Logo, ktoré dnes pozná celý zbraňový svet, vidieť na zbraniach športových strelcov, policajtov, vojakov, ale i bežných ľudí, nadšencov – našich zákazníkov. Spoločne sme za dvadsať rokov vybudovali komunitu, ktorá nás motivuje posúvať sa stále vpred, tvoriť inovatívne, spoľahlivé riešenia. Práve táto komunita nám dáva každý deň pocítiť, že naša práca má zmysel.

Spoločnosť mala vo svojich počiatkoch jediného zamestnanca – majiteľa a konateľa v jednej osobe – pána Jaroslava Kuracinu. Dnes sa rozrástla do rozmerov, aké si ani on sám, pri kompletizácii prvých pištolí v priestoroch s rozlohou niekoľkých štvorcových metrov, nepredstavoval. Závod 1 v Slovenskej Ľupči dnes zamestnáva viac ako sto ľudí z blízkeho i ďalekého okolia, závod 2 v Kremnických Baniach, na dokončení ktorého sa i v týchto chvíľach intenzívne pracuje, už tiež otvára brány prvým zamestnancom.

Už v počiatkoch fungovania spoločnosti však bolo jasné, že pištole GRAND POWER budú výnimočné. Ich konštrukcia bola založená na princípe rotácie hlavne, a to v časoch, kedy sa drvivá väčšina konkurenčných výrobcov kŕčovito pridŕžala existujúcich, rokmi overených konštrukcií, najmä typu Browning, avšak dnes je už jasné, že táto „trúfalosť“ sa vyplatila a práve unikátny systém uzamykania umožnil aby GP vystúpili z radu a aby si ho všimli najmä športoví strelci. Práve táto sekcia náročných zákazníkov dokázala najlepšie oceniť prednosti, ktoré pištoľ K100 predstavovala. Model K100, ktorý bol pôvodne navrhnutý ako moderná služobná zbraň pre ozbrojené zložky sa tak dostal do úlohy „športiaku“ a táto úloha mu náramne pristala. V rukách špičkových slovenských strelcov zbraň zaznamenala výrazné úspechy a všimli si ju tak športovci a strelci z celého sveta. Hádam netreba dodávať, že rotačné uzamykanie ostalo zachované pri väčšine modelov pištolí do dnešného dňa a i dnes dokáže upútať pozornosť na zbrojárskych výstavách a pištoľ K100 stále patrí k bestsellerom spoločnosti.

K úspechu však určite prispeli i samotné skromné začiatky, ktoré umožňovali dynamicky reagovať na individuálne požiadavky a návrhy strelcov. Túto tradíciu spoločnosť neopúšťa ani dnes a vnímanie potrieb zákazníkov patrí medzi najvyššie priority, o čom svedčí i široká škála ponúkaného sortimentu.

V dnešných dňoch spoločnosť exportuje viac ako 90% svojej produkcie do zahraničia, dominantný je v tomto ohľade trh v USA, kde sa zbrane z modelového radu STRIBOG predávajú v tisícoch kusov mesačne. Na výstave IWA v nemeckom Norimbergu tento rok GRAND POWER potešil svojich priaznivcov predstavením novinky – radu GP R15 a R15 Freya – bohatej kolekcie v kalibri .223 z ktorej si vyberú športoví strelci každej kategórie. Pre potreby ozbrojených zložiek budú samozrejme k dispozícii i samočinné verzie v kalibri 5,56mm NATO.

Tím slovenskej zbrojovky s vďakou a pokorou hľadí na uplynulých dvadsať rokov dôvery svojich zákazníkov a už teraz sa teší na ďalšie a ďalšie pripravované novinky.

Ďakujeme

Tím GRAND POWER s.r.o.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.