Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

O'Sullivan postúpil do štvrťfinále MS v snookeri

Ronnie O'Sullivan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Škót Anthony McGill predviedol v súboji dvoch nenasadených hráčov fantastický obrat proti Jamiemu Clarkeovi.

Sheffield 10. augusta (TASR) - Šiesty nasadený Ronnie O'Sullivan postúpil do štvrťfinále MS v snookeri v Sheffielde. Päťnásobný šampión si v osemfinálovom 2. kole poradil s Číňanom Ting Ťün-Chuejom 13:10, keď dokázal otočiť z 5:7. Jeho ďalším súperom bude trojnásobný majster sveta Mark Williams z Walesu.

O'Sullivana po dvoch odohratých kolách mrzí, že do divadla Crucible nemajú prístup diváci. Pôvodne sa v limitovanom počte počítalo s ich účasťou, pre pandémiu koronavírusu však britská vláda túto možnosť na poslednú chvíľu zrušila. "Isteže by sa každému z nás hralo lepšie pred divákmi. Teraz je atmosféra asi taká, ako keby sme hrali v márnici. Snažím sa však na to nemyslieť a užívať si každý frejm," uviedol po postupe O'Sullivan, ktorý sa proti Williamsovi pokúsi o prvý prienik do semifinále MS od roku 2014. Vtedy sa dostal až do finále, v ktorom prehral s Markom Selbym.

Škót Anthony McGill predviedol v súboji dvoch nenasadených hráčov fantastický obrat proti Jamiemu Clarkeovi. Walesan viedol už 8:2, následne však dovolil súperovi dotiahnuť sa a v dramatickej záverečnej časti rozhodol posledný frejm o jeho vypadnutí. McGilla čaká vo štvrťfinále Nór Kurt Maflin.

Snooker - MS - 2. kolo:



Ronnie O'Sullivan (Angl.-6) - Ting Ťün-Chuej (Čína-11) 13:10, Anthony McGill (Škót.) - Jamie Clarke (Wal.) 13:12