Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Španielsko druhý deň po sebe nehlási žiadne úmrtie na koronavírus

Pár s ochranným rúškom a štítom sa drží za ruky počas prechádzky v Barcelone v stredu 13. mája 2020. Foto: TASR/AP

Španielsky parlament má v stredu hlasovať o návrhu premiéra Pedra Sáncheza o predĺženie núdzového stavu o ďalšie dva týždne do 21. júna.

Madrid 2. júna (TASR) - Španielsko v utorok druhý deň po sebe nezaznamenalo žiadne úmrtie v súvislosti s ochorením COVID-19. Oznámil to koordinátor ministerstva zdravotníctva pre boj s koronavírusom Fernando Simón, informoval na svojej stránke denník El Mundo.

V utorok Španielsko evidovalo 27.127 obetí nákazy, celkovo ich je 239.932. Za obdobie minulého týždňa podľa oficiálnych údajov pribudlo 34 úmrtí.

Simón v utorok pripustil, že v súvislosti s údajmi o počte úmrtí sa vyskytli isté nezrovnalosti. Dodal však, že ministerstvo zdravotníctva zverejňuje údaje, ktoré dostáva od jednotlivých španielskych autonómnych spoločenstiev.

Španielsko už od nedele nezaznamenalo žiadne úmrtie. Simón však v pondelok povedal, že niektoré úmrtia zaznamenané počas víkendu ešte nemuseli byť nahlásené, uvádza agentúra DPA.

Španielsky parlament má v stredu hlasovať o návrhu premiéra Pedra Sáncheza o predĺženie núdzového stavu o ďalšie dva týždne do 21. júna.

Španielsko, ktoré je v súvislosti s pandémiou jednou z najviac zasiahnutých krajín na svete, núdzový stav zaviedlo 14. marca. Jeho platnosť sa pôvodne mala skončiť 6. júna.