Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Nemecká vláda poskytne športovým klubom dotáciu na preklenutie krízy

Hráči Dortmundu prichádzajú na ihrisko pred začiatkom futbalového zápasu nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund - Schalke 04 v Dortmunde 16. mája 2020. Nemecká bundesliga bude za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení pre pandémiu nového koronavírusu pokračovať od soboty 16. mája, zvyšok sezóny sa dohrá bez divákov. Foto: TASR/AP

V Nemecku pre pandémiu predčasne ukončili volejbalové, hokejové a hádzanárske súťaže, basketbalovú ligu dohrajú v turnajovom formáte v Mníchove.

Berlín 4. júna (TASR) - Nemecké profesionálne športové kluby, ktoré zasiahla koronavírusová kríza, dostanú finančnú podporu od štátu. Tamojšia vláda schválila dotáciu pre kluby z nižších basketbalových, hokejových, hádzanárskych či volejbalových líg.

Podľa člena parlamentnej komisie pre šport Franka Steffela budú potrebovať niektoré ligy až 200 miliónov eur v nasledujúcich dvoch sezónach. Ústretovosť vlády privítal aj Nemecký olympijský a športový výbor (DOSB), ktorý dotáciu označil za nevyhnutnú pre zachovanie rozmanitosti športov v krajine.

V Nemecku pre pandémiu predčasne ukončili volejbalové, hokejové a hádzanárske súťaže, basketbalovú ligu dohrajú v turnajovom formáte v Mníchove počas troch týždňov. Informovala o tom agentúra DPA.