Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov a vo výrobe hroznového vína.
Autor TASR
Bratislava 22. mája (TASR) – V potravinárskom priemysle SR v 1. štvrťroku 2020 pracovalo 31 758 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2019 sa ich stav znížil o 1,0 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa oproti 1. štvrťroku 2019 počet medziročne zvýšil o 909 zamestnancov (63,3 %).
Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (11,0 %) a vo výrobe hroznového vína (11,9 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, kde sa medziročne znížilo o 874 zamestnancov (24,5 %) a vo výrobe mlynských výrobkov, medziročne sa tu stav zamestnancov znížil o 133 (16,0 %).
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa oproti 1. štvrťroku 2019 počet medziročne zvýšil o 909 zamestnancov (63,3 %).
Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (11,0 %) a vo výrobe hroznového vína (11,9 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, kde sa medziročne znížilo o 874 zamestnancov (24,5 %) a vo výrobe mlynských výrobkov, medziročne sa tu stav zamestnancov znížil o 133 (16,0 %).