Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Strana Slotovho syna chce byť alternatívou aj pre odídencov z SNS

Na snímke predseda strany Domov-NS Pavol Slota počas tlačovej konferencie strany Domov - národná strana (DOMOV-NS) na tému Oznámenie vzniku strany DOMOV-NS a informácie o jej politických a programových cieľoch 26. máj 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nový politický subjekt má za cieľ presadzovať národné myšlienky, kresťanské hodnoty a sociálnu spravodlivosť.

Bratislava 26. mája (TASR) - Nový politický subjekt Domov - národná strana (NS) chce byť alternatívou pre nespokojných voličov a tých, ktorí odišli z mimoparlamentnej SNS. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to vyhlásil líder Domova Pavol Slota, ktorý je synom expredsedu SNS Jána Slotu.

"Budeme pracovať na národnej identite nie spôsobom, že vzbudzovať nenávisť voči inému národu. Národné cítenie je o láske, nie o nenávisti," povedal Slota. "Prioritou bude u nás Slovák, Slovenka, Slovensko," dodal.



Nový politický subjekt má za cieľ presadzovať národné myšlienky, kresťanské hodnoty a sociálnu spravodlivosť. Zber podpisov na vznik novej strany ohlásili ľudia okolo Pavla Slotu ešte pred rokom. V registri politických strán na webe ministerstva vnútra je strana zaregistrovaná. Nevznikla ako nová strana, ale premenovaním subjektu Obyčajní ľudia. V strane figuruje aj Víťazoslav Móric, ktorý bol v minulosti šéfom SNS.