Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Štvrtákov z Papradna čaká slovenské finále jazykovej súťaže

Na archívnej snímke budova základnej školy v obci Papradno. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60.000 žiakov, súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku.

Papradno 18. novembra (TASR) - Žiaci štvrtej triedy zo Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Papradno v Považskobystrickom okrese zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Informoval o tom organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát.

Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60.000 žiakov, súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Žiaci štvrtej triedy zo ZŠ s MŠ Papradno po svojom víťazstve v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) postúpili do celoslovenského kola. Celoslovenskí víťazi budú v decembri reprezentovať Slovensko v záverečnom česko-slovenskom finále šampionátu.

Nad súťažou v online aplikácii na učenie anglických slov WocaBee prevzalo záštitu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby. V jednotlivých kolách víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet bodov na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede.

„Vďaka súťaži sa žiaci veľmi zlepšili nielen v ovládaní anglických slovíčok, ale zlepšili si aj zručnosti v práci na počítači,“ uviedla učiteľka angličtiny zo ZŠ s MŠ Papradno Eva Gastnerová.