Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Szijjártó: Iniciujeme otvorenie priechodu hraníc so SR v Komárome

Na snímke minister zahraničných vecí Maďarskej republiky Péter Szijjártó. Foto: TASR Jakub Kotian

Ministerka D. Saková sa dohodla s maďarským ministrom vnútra S. Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov SR, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarska najviac do 30 km od svojich hraníc.

Budapešť 19. marca (TASR) - Po konzultácii s maďarským ministrom vnútra a primátorom Komáromu inicioval maďarský rezort diplomacie u slovenskej strany znovuotvorenie cestného maďarsko-slovenského hraničného priechodu Komárom-Komárno. Vyplýva to vyhlásenia ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa, ktoré vo štvrtok poskytol agentúre MTI.

V súvislosti s opatreniami proti šíreniu nového druhu koronavírusu šéf diplomacie pripomenul, že premiér Viktor Orbán v pondelok v parlamente povedal, že prebiehajú dvojstranné rokovania o upravení pravidiel používania slovensko-maďarských hraničných priechodov, pretože prihraničné spoločenstvá sú úzko prepojené.

Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa v utorok dohodla s maďarským ministrom vnútra Sándorom Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov SR, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarska najviac do 30 kilometrov od svojich hraníc. V Komárne však hraničný priechod do Komáromu zostal ešte aj vo štvrtok ráno uzatvorený.


Spravodajca TASR Ladislav Vallach