Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Viac ako stovku lekárov a zdravotníkov obvili z podvodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyšetrovatelia z oddelenia talianskej finančnej polície (Guardia di Finanza) odhalili rozsiahlu korupciu v nemocnici Grassi v Ostii.

Rím 21. februára (TASR) - Približne 141 lekárov a zdravotníkov z verejnej nemocnice v Ríme obvinili z podvodu v prípade poskytovania bezplatných lekárskych vyšetrení pre priateľov a rodinných príslušníkov vyhýbajúcich sa plateniu regionálnych daní. S odvolaním sa na piatkové vyhlásenie polície o tom informovala agentúra DPA.

Vyšetrovatelia z oddelenia talianskej finančnej polície (Guardia di Finanza) odhalili rozsiahlu korupciu v nemocnici Grassi v Ostii, prímorskom predmestí talianskeho hlavného mesta.

Finančná polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že vyšetrovanie nemocničného personálu začala v novembri 2007 na základe podnetu na skorumpovanú zdravotnú sestru z chirurgickej jednotky.

Ukázalo sa, že to nie je ojedinelý prípad. Podľa polície bolo celkovo 523 ľudí ušetrených od platenia nemocničných poplatkov, ktoré sa síce líšia, ale môžu sa pohybovať v desiatkach eur.