Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Tamara Kramar predstavuje debutový singel So Sweet

Snímka z videoklipu piesne So Sweet od Tamary Kramar. Foto: YouTube/Tamara Kramar

Svoj debutový singel Tamara zložila počas prvej karantény začiatkom pandémie na akustickej gitare.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Tamara Kramar predstavuje debutový sólový singel So Sweet. Je prvou ukážkou z pripravovaného EP v spolupráci s hudobným producentom Oliverom Fillnerom, ktoré spája Tamarino cítenie a charakteristický spev s modernou produkciou. TASR o tom informoval Mário 'Smasho' Vasko z formácie Lavagance.

Svoj debutový singel Tamara zložila počas prvej karantény začiatkom pandémie na akustickej gitare. O produkciu a aranžmán sa postaral Oliver Fillner zo skupiny Rakovicky, ktorý prepracoval pôvodné demo do finálnej podoby v štúdiu LVGNC. Basgitaru, druhú gitaru a bicie nástroje nahral multiinštrumentalista Adam Noška. So Sweet je prvým náhľadom do dlhodobej spolupráce Tamary, Olivera a Adama, ktorí spoločne pripravujú celé debutové EP.

V spolupráci s režisérom Adamom Rohálom vznikol k piesni videoklip, ktorý sa pohráva s konceptom ironicky sladkého zvuku napriek relatívne trpkému textu piesne.



„Pri rozmýšľaní nad vizuálnom pre So Sweet bolo pre mňa dôležité zakomponovať do celkovej pozitívnej a letnej atmosféry piesne trpkosť a nepokoj, ktorými sa zaoberá text. Preto sme ako symbol zvolili citróny, ktoré nás sprevádzajú celým videoklipom, a tak nenásilne napovedajú, o čom pieseň je,“ uviedla pre médiá speváčka.

Tamara Kramar je 21-ročná speváčka, skladateľka a multiinštrumentalistka pôvodom z Bratislavy, v súčasnosti žijúca a študujúca neurovedu v anglickom Brightone. Hudobnú kariéru odštartovala minulý rok niekoľkými spoluprácami, medzi ktoré patrí aj letný singel Mesto stratilo dych od kapely Hex či dueto s názvom Stop Holding On na albume od The Curly Simon.