Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Televízie zriadia mimoriadne spravodajské bloky k situácii na Ukrajine

Poškodené radarové pole sa nachádza v priestoroch ukrajinskej vojenskej jednotky na predmestí Mariupoľu v Doneckej oblasti na juhovýchode Ukrajiny vo štvrtok 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

Špeciálny priestor dostane téma aj v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko.

Bratislava 24. februára (TASR) - Najsledovanejšie slovenské televízie reagujú na situáciu, ktorá sa odohráva na Ukrajine, a do vysielania zaraďujú mimoriadne spravodajské bloky.

RTVS doplnila k pravidelným televíznym spravodajským formátom mimoriadne spravodajstvo o 10.00, 11.30 a 15.30 h. Špeciálny priestor dostane téma aj v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko. "Okrem tradičných spravodajských blokov Rádiožurnálu sme zaradili do vysielania mimoriadne spravodajstvo o 10.00 h a 14.00 h. O 12.30 h sa téme bude venovať i relácia Z prvej ruky," informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. Nevylúčila, že podľa vývoja situácie príde k ďalšiemu doplneniu mimoriadneho spravodajstva.

Svoj program mení aj TV Markíza. Mimoriadne správy týkajúce sa vojny na Ukrajine odvysiela o 11.55 a 15.00 h. Rovnako sa mení aj večerný program. "Namiesto avizovanej Chart Show odvysielame o 20.30 h mimoriadne televízne noviny," informuje PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek. Upozornil tiež na to, že v priamom prenose odvysiela Markíza aj mimoriadne vystúpenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Spravodajská televízia TA3 mapuje vyhrotenú situáciu na Ukrajine aj v mimoriadnych spravodajských štúdiách o 10.00 a 11.00. h, rovnako tak v relácii Tak takto? so začiatkom o 12.30 h.