Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Slovenské tenistky prehrali s Českom, Vondroušová porazila Kužmovú

Na snímke slovenská tenistka Viktória Kužmová podáva proti Češke Markéte Vondroušovej v úvodnej dvojhre druhého hracieho dňa priateľského stretnutia fedcupových tímov Slovensko - Česko v Bratislave v nedeľu 5. júla 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenka síce následne kontrovala rebrejkom a znížila na 4:5, no v desiatom geme ju opäť nepodržalo podanie. Vondroušová využila hneď prvý mečbal.

Bratislava 5. júla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 1:2. O druhý bod pre české farby sa na harde v bratislavskom NTC zaslúžila Markéta Vondroušová, ktorá v dueli tímových jednotiek zdolala Viktóriu Kužmovú 6:3, 6:4.

Najlepšej slovenskej singlistke vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Vondroušová však vyrovnala na 2:2 a v koncovke setu mala jasne navrch. Vlaňajšia finalistka Roland Garros hrala variabilne, mixovala údery a účinne využívala stopbaly. Kužmová sa snažila o agresívnu hru, no vo výmenách príliš kazila.

Na snímke česká tenistka Markéta Vondroušováodvracia úder Slovenky Viktórie Kužmovej v úvodnej dvojhre druhého hracieho dňa priateľského stretnutia fedcupových tímov Slovensko - Česko v Bratislave v nedeľu 5. júla 2020.
Foto: TASR - Martin Baumann


V druhom dejstve si až do ôsmeho gemu obe hráčky suverénne vyhrávali svoje podania. Za stavu 4:3 sa Vondroušová vďaka kvalitnému returnu dostala k brejkbalu a po nevynútenej chybe Kužmovej ho aj využila. Slovenka síce následne kontrovala rebrejkom a znížila na 4:5, no v desiatom geme ju opäť nepodržalo podanie. Vondroušová využila hneď prvý mečbal.



"Bol to ťažký zápas. Viki hrá rýchlo, povrch v NTC jej sedí. Dôležité bolo, že som dobre podávala a vyšli mi koncovky setov. Na začiatku sa mi zle servovalo, ale potom sa slnko posunulo a už to bolo v pohode. Je super, že po prechode z antuky na betón som vyhrala dva zápasy," pochvaľovala si Vondroušová.

priateľské stretnutie fedcupových tímov



Slovensko - Česko 1:2

Anna Karolína Schmiedlová - Markéta Vondroušová 1:6, 2:6

Viktória Kužmová - Tereza Martincová 7:6 (6), 4:6, 6:3

Kužmová - Vondroušová 3:6, 4:6