Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Trnavská univerzita poskytne viac lôžok študentom a zvýši ich cenu

Na archívnej snímke budova Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zvýšenie poplatkov za ubytovanie Trnavskej univerzity sa pohybuje v rozmedzí piatich až 20 eur.

Trnava 19. júla (TASR) - Trnavská univerzita (TU) bude mať v nasledujúcom akademickom roku k dispozícii o 332 miest viac na ubytovanie svojich študentov. Zazmluvnila ich s jedným z poskytovateľov, informoval o tom PR TU Matúš Demko. Súčasne musela pristúpiť pre všetky ubytovacie kapacity k úprave cien, získané prostriedky použije na pokrytie zvýšených nákladov na poskytovanie ubytovania, predovšetkým na pokrytie rastúcich nákladov energií.

Zvýšenie poplatkov za ubytovanie TU sa pohybuje v rozmedzí piatich až 20 eur. Vo vlastnom Študentskom domove Petra Pázmaňa má TU 300 lôžok, cenu zvýšia z 85 eur za osobu a mesiac na 90 eur. U zmluvných partnerov v Študentskom domove Miloša Uhra je pre TU 340 lôžok, namiesto 65 eur budú študenti platiť 75 až 80 eur, na internáte strednej odbornej školy elektrotechnickej je 50 lôžok, cena sa zo 61 eur zvyšuje na 66 až 68 eur. Na internáte Strednej odbornej školy obchodu a služieb je 140 lôžok, cena sa mení z 56 na 61 eur. Spolu 400 lôžok bude využívať TU v Ubytovni Nukleón, cena bude 115 eur namiesto 95 eur. Podľa Demka je tam v prípade priaznivej situácie predpoklad rozšírenia kapacity o ďalších 100 miest.

"V skončenom akademickom roku sme mali ubytovaných 1206 študentov. Počet žiadostí o ubytovanie dosiahol 1464, to znamená, že sme ubytovali 82 percent žiadateľov o ubytovanie," informoval. Na nový akademický rok TU očakáva zvýšený počet žiadostí o ubytovanie z dôvodu zvyšujúceho sa počtu študentov.