Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Trnavský kraj pomáha pri celoplošnom skríningu

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Kraj sa na dennej báze podieľa na krízovom riadení v spolupráci s okresným úradom v sídle kraja.

Trnava 22. januára (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) poskytuje súčinnosť pri aktuálnom celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19. V priestoroch jeho jedenástich stredných škôl sú zriadené mobilné odberové miesta. Päť z nich sa nachádza v Piešťanoch, dve v Galante a po jednom v Senici, Skalici, Šamoríne a Trnave. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

"Odbor zdravotníctva Úradu TTSK zároveň dáva metodickú a konzultačnú podporu jednotlivým okresným úradom, obciam a mestám. Ide o aktivitu nad rámec jeho bežnej agendy, ide predovšetkým o sprostredkovanie praktických rád, ako postupovať pri zazmluvňovaní mobilných odberových miest a pri výkone iných súvisiacich administratívnych úkonoch," uviedol Viskupič.

TTSK sa na dennej báze podieľa na krízovom riadení v spolupráci s okresným úradom v sídle kraja. "Vďaka novelám sa samosprávne kraje oficiálne stali orgánmi krízového riadenia. Tým sa potvrdilo ich skutočné, dôležité postavenie minimálne od začiatku pandémie. Zabezpečujú niektoré úlohy alebo ich časti, ide o napríklad o spravodlivú distribúciu ochranných prostriedkov zo štátnych zásob pre všetky zariadenia sociálnych služieb i pre ambulancie lekárov," doplnil predseda TTSK.

TTSK zverejňuje všetky informácie súvisiace s pandémiou na špeciálnej webstránke www.zdravazupa.sk. Na jeseň vydal magazín Zdravá župa, ktorý bol distribuovaný do schránok domácností a je dostupný aj online.