Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Počet obetí koronavírusu v USA sa zvýšil na 518 za deň

Muž beží po prázdnej Siedmej avenue 28. marca 2020 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump povedal, že vyhlásenie karantény v štátoch New York, New Jersey a Connecticut "nebude nevyhnutné"

Washington 30. marca (TASR) - Spojené štáty zaznamenali 518 nových úmrti v súvislosti s koronavírusom v priebehu 24 hodín, informovala v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na údaje zverejnené Univerzitou Johnsa Hopkinsa.

Ide zatiaľ o najvyšší nárast, ktorý prekonal údaje z prechádzajúceho dňa, kedy zomrelo 453 ľudí. Celkový počet úmrtí od začiatku pandémie v USA tak vzrástol na 2409.

V priebehu jediného dňa pribudlo 21.333 prípadov ochorenia COVID-19. USA tak zaznamenali najvyšší počet potvrdených prípadov koronavírusu na svete a to 136.880 - viac než Taliansko, Čína či Španielsko.

Americký prezident Donald Trump v nedeľu povedal, že vyhlásenie karantény v štátoch New York, New Jersey a Connecticut "nebude nevyhnutné"

Expert na infekčné ochorenia Anthony Fauci povedal, že v Spojených štátoch môže na následky pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 zomrieť viac ako 100.000 ľudí.