Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

V Debrecíne odsúdili cudzinca za prevádzačstvo na osem rokov väzby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súd obvineného okrem trestného činu organizovaného prevádzačstva odsúdil aj za 36-násobné ublíženie na zdraví s ohrozením života, pretože vozidlo nebolo vhodné na prepravu veľkej skupiny ľudí.

Budapešť 19. novembra (TASR) - Na osem rokov odňatia slobody a desaťročné vyhostenie z Maďarska odsúdil v utorok súd vo východomaďarskom Debrecíne občana Holandska irackého pôvodu za pokus o prevádzačstvo. Informovala o tom agentúra MTI.

Hovorkyňa súdu Ildikó Fórizsová uviedla, že cudzinec M. N. sa v decembri 2016 pokúsil previesť 36 občanov Iraku, Sýrie a Iránu z Maďarska do západnej Európy. Dodala, že verdikt nie je právoplatný. Na prvom stupni bol totiž muž oslobodený spod obžaloby z trestného činu pokusu o vraždu, za ktorý ho však odvolací súd uznal vinným, preto sa otvorila možnosť odvolať sa na najvyššom súde.

Odvolací súd obvineného okrem trestného činu organizovaného prevádzačstva odsúdil aj za 36-násobné ublíženie na zdraví s ohrozením života, pretože vozidlo nebolo vhodné na prepravu veľkej skupiny ľudí.

Na auto, do ktorého nastupovali za podozrivých okolností cudzinci pri obci Körösszegapáti, upozornili políciu cestujúci okoloidúceho autobusu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)