Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

V Humennom budú znižovať stav diviačej zveri v poľovnom revíri Hubková

Na archívnej snímke diviak. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Závod má vystaviť povolenia na lov diviakov v PR Hubková čo najväčšiemu počtu zamestnancov, má sa tiež zorganizovať niekoľko spoločných poľovačiek v lokalitách nad záhradkárskou osadou.

Humenné 5. augusta (TASR) – V rámci mimoriadneho núdzového opatrenia na zabránenie šírenia afrického moru ošípaných (AMO) v dosiaľ neinfikovaných okresoch vydaného Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR sa bude stav diviačej zveri znižovať aj v poľovnom revíri (PR) Hubková. Patrí doň takmer celé územie mesta Humenné. Informoval o tom na internetovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Štátny podnik Lesy SR, odštepný závod Vranov nad Topľou ako užívateľ PR Hubková sa podľa jeho slov zaoberal potrebou zníženia stavu diviačej zveri na tomto území aj vzhľadom na pohyb zvierat v intraviláne mesta a tiež na základe Okresného výboru Slovenského zväzu záhradkárov v Humennom.

Ako Škuba konkretizoval, závod má vystaviť povolenia na lov diviakov v PR Hubková čo najväčšiemu počtu zamestnancov, má sa tiež zorganizovať niekoľko spoločných poľovačiek v lokalitách nad záhradkárskou osadou. Zamestnanci odštepného závodu majú tiež, najmä v dotknutých lokalitách, vykonávať návštevy, ktorých cieľom má byť prioritne lov diviačej zveri. Lesníci od uvedených opatrení očakávajú navýšenie plánu lovu diviačej zveri o minimálne desať kusov.