Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia

V Londýne bola potýčka medzi podporovateľmi a odporcami iránskej vlády

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podporovatelia iránskeho režimu sa v piatok zhromaždili na spomienkovom podujatí za iránskeho prezidenta Ebrahima Raísího, ktorý minulý týždeň zahynul pri havárii vrtuľníka.

Londýn 25. mája (TASR) - Štyria ľudia utrpeli zranenia pri potýčke, ktorá sa v Londýne strhla medzi podporovateľmi a odporcami iránskej vlády. Zadržaná bola jedna osoba, uviedla polícia. Informovali o tom v sobotu agentúry PA Media a DPA.

Podporovatelia iránskeho režimu sa v piatok zhromaždili na spomienkovom podujatí za iránskeho prezidenta Ebrahima Raísího, ktorý minulý týždeň zahynul pri havárii vrtuľníka. Pred miestom podujatia sa zišli aj odporcovia iránskej vlády, čo vyústilo do potýčky, priblížila londýnska polícia.

Policajti boli na miesto privolaní o 18.21 h miestneho času (19.21 h SELČ) na základe hlásenia o výtržnostiach. Hovorca polície potvrdil, že na mieste boli štyri zranené osoby, ktoré skončili v opatere záchranárov. Ich zranenia podľa jeho slov nie sú závažné. Jedna osoba bola zadržaná pre podozrenie z násilného výtržníctva. Polícia incident vyšetruje.

K havárii vrtuľníka s iránskym prezidentom došlo minulý týždeň v hustej hmle v hornatej oblasti iránskej provincie Východný Azerbajdžan. Raísího vo štvrtok pochovali v jeho rodnom meste Mašhad na severovýchode Iránu. Pri havárii vrtuľníka v provincii Východný Azerbajdžan prišiel o život aj iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján.

Ultrakonzervatívny Raísí bol v úrade od roku 2021. Svoj mandát vykonával v období masových protestov v krajine a ekonomickej krízy prehĺbenej americkými sankciami.