Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V Maďarsku kradnú evidenčné čísla, cudzinci chcú tankovať lacnejšie

Na archívnej snímke čerpacia stanica s regulovanými cenami základných druhov benzínu a nafty v severomaďarskom Komárome pri slovenských hraniciach v piatok 27. mája 2022. Foto: TASR - Ladislav Vallach

V okolí Mosonmagyaróváru na severozápade krajiny evidujú už zhruba 30 prípadov krádeží maďarských evidenčných čísiel.

Budapešť 31. mája (TASR) - V Maďarsku už evidujú prípady krádeže evidenčných čísiel z maďarských vozidiel, za pomoci ktorých sa pokúšajú zahraniční motoristi tankovať pohonné látky za zvýhodnené regulované ceny. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na vyjadrenie zástupcu generálneho riaditeľa ropnej spoločnosti MOL Group Pétera Rataticsa.

V rozhovore pre komerčnú rozhlasovú stanicu Ratatics v utorok povedal, že existujú pokusy obísť nariadenie vlády, podľa ktorého od piatka (27.5.) môžu v Maďarsku tankovať pohonné látky za regulované ceny iba vozidlá s maďarským evidenčným číslom.

V okolí Mosonmagyaróváru na severozápade krajiny evidujú už zhruba 30 prípadov krádeží maďarských evidenčných čísiel a na slovenských webových stránkach už zverejnili miesta, kde sa dajú pohonné látky so zvýhodnenou cenou natankovať.

Predstaviteľ MOL dodal, že na čerpacích staniciach tejto spoločnosti pri platení automaticky pýtajú osvedčenie o evidencii vozidla, pričom sa už vyskytli aj prípady predloženia falzifikátu takéhoto dokladu.

Regulovaná cena základných druhov benzínu a nafty je v Maďarsku 480 forintov (1,22 eura) za jeden liter, trhové ceny týchto palív sa pohybujú okolo 600 forintov.

(1 EUR = 392,18 HUF)





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)